Didaktičko sredstvo-mekani brojevi

Ovi brojevi se brzo i lako prave a mogu da vam posluže u mnogo situacija i možete ih koristiti jako dugo. Deci su zanimljivi jer deca vole očigledna sredstva pa još u veselim bojama i sa njima lako uče kroz igru.
Više odgovaraju starijoj deci koja su već usvojila pojam broja, zato su idealni za početne razrede osnovne škole jer se sa njima može vežbati sabiranje i oduzimanje,samo dodajte još i znakove ; plus, minus i jednako. Ja ih sad nisam napravila jer su mi deca mala pa mi brojevi odgovaraju da se igraju sa njima i da tako nauče samo kako koji broj izgleda.
Ređamo ih u niz, učimo kako koji izgleda, kako se koji zove i brojimo do 10. Naravno, to je samo brojenje napamet na ovom uzrastu ( nepunih 3 godine) ali razumemo pojmove brojeva 1,2 i 3. To znači da dete ume da izbroji dva ili tri predmeta u sobi koje tražimo od njega. Ćerka nema još ni godinu i po pa su njoj zaniljivi samo zbog veselih boja i zato što su mekani.
Ovo su koraci za pravljenje;

1. Potreban materijal ( raznobojan filc,ili neka druga tkanina, igla i konac,vata)2. Brojeve koje ste napisali na filcu izrežite ( filc stavljate duplo)3. Svaki broj pojedinačno ušijte do pola a zatim napunite vatu. Nakon toga,ušijte ostatak.4. Ponovite to sa svakim brojem i to je sve. Imate praktičnu i edukativnu igračku.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Dvogled od kartona

Deda Mraz

Meke sovice- porodica Sović