Didakticka igracka za razvrstavanje boja

Ovu igracku sam osmislila iz zelje da moje dete uci pojam skupa po jednom kriterijumu-po boji. Vrlo lako se pravi i bukvalno ne kosta nista jer sve vec imate u kuci. Vrlo je interesanta ( bar mom detetu jeste jer se odmah zaigrao).
Inace,najvise volim da pravim deci igracke umesto da ih kupujem ( iako kupovnih imaju i previse) iz prostog razloga sto su im te pravljene uvek zanimljivije nego kupovne. Kupovna drzi paznju nekih 2-3 dana ako i toliko i onda se razlupa i baci a kada napravite ( posebno sa faktorom predmeta decjeg interesovanja) onda je to zanimljivo i korisno.
Ovo su koraci:

1. Potreban materijal
2. Poklopac od kutije za cipele isecite i zalepite na njega ukrasni papir.
3. Na njega stavite cepove ( da ih tako nazovem) tj. otvarace od pakovanja vlaznih maramica. Poenta je da dobijete " vratanca". Obelezite mesto na poklopcu gde ce stajati i izrezite otvore.

4. Sada kroz otvore zalepite kese sa zamrzivac jer ce to biti prostor za skladistenje obojenih makarona.5. Zalepite preko vratanca.6. Sledeci korak je da zalepite dva puta po dve rolne toalet papira i tako napravite drzace za poklopac.

7. Zalepite drzace za poklopac.
8. To izgleda ovako u svojoj finalnoj verziji.9. Na svaki poklopac zalepite oznaku u boji tako da svaki otvor predstavlja jedan prostor za skladistenje makarona u boji i tako formiramo skupove. I pocnite sa ubacivanjem makarona!Vasa igracka je spremna. Srecna vam igra! :)``

Коментари

Популарни постови са овог блога

Dvogled od kartona

Deda Mraz

Meke sovice- porodica Sović